1. Anasayfa
  2. Gündem

2028 Seçime Kaç Gün Kaldı? Seçim Sayacı 2028

2028 Seçime Kaç Gün Kaldı? Seçim Sayacı 2028
0

2028 seçime kaç gün kaldı sorusu gündemde. Türkiye, 7 Mayıs Pazar 2028 günü sandığa gidecek. Bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi herhangi bir erken seçim kararı alınmadığı sürece 7 Mayıs 2028’te yapılacak. Genel seçimler ile eş zamanlı olarak yapılacak olan bu seçimin gerçekleşmesine önümüzde uzun bir zaman var. Ancak henüz şimdiden 2028 seçime kaç gün kaldı sorusu gündeme ara ara geliyor.

Seçime kaç gün kaldığını rahatlıkla görebilmeniz için sizin için bir sayaç oluşturduk. Bu sayaç seçim günü olan 7 Mayıs 2028’e ayarlıdır. Eğer erken seçim kararlı alınır ise sayaç güncellenecektir. Seçime tam olarak kaç gün, kaç saat, kaç dakika kaldığını bu sayaç ile görebilirsiniz. 2028 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler için ayarlanan bu sayaç yeni bir karar alınır ise değişiklik gösterecektir.

2028 Seçime Kaç Gün Kaldı?

00Gün
00Saat
00Dakika
00Saniye

Bu sayaç, 7 Mayıs 2028 Pazar gününe ayarlanmıştır. Seçim tarihinde herhangi bir değişiklik olursa, seçim sayacı güncellenecektir.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri her 5 yılda bir yapılmaktadır. En son 14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen seçimin ikinci turu 28 Mayıs 2023’te gerçekleştirilmişti. Bir sonraki seçim ise 5 yıl sonra Mayıs ayında gerçekleşecek. Belirlenen seçim günü şu anda 7 Mayıs 2028. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler aynı günde eş zamanlı olarak yapılacaktır. Henüz bir erken seçim kararı alınmadığından dolayı şu anki kararlara göre seçim 7 Mayıs 2028 tarihinde gerçekleştirilecek. Yukarıdaki sayaç ise 2028 seçime kaç gün kaldı sorusunu yanıtlıyor.

Seçime tam olarak kaç gün, kaç saat, kaç dakika ve hatta kaç saniye kaldığını sayaç üzerinden canlı olarak görüntüleyebilirsiniz. Sayfayı yenilemenize veya siteye tekrar girmenize gerek kalmaz. Sayaç anlık olarak hareket etmektedir. Eğer seçim tarihi güncellenir ise bu içerik güncellenecektir ve seçim sayacı yeniden kurulacaktır.

2028 seçime kaç gün kaldı

Seçimler Kaç Yılda Bir Yapılır?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler 5 yılda bir eş zamanlı olarak gerçekleştirilir. Buna göre en son 2023 yılında gerçekleştirilen seçimlerden sonra bir sonraki seçimler 2028 yılında gerçekleşecektir. 2023, 2028, 2033 şeklinde devam edecektir. Herhangi bir erken seçim kararı alınmadığı sürece önümüzdeki seçimler 7 Mayıs 2028’te gerçekleştirilecektir. 2028 seçime kaç gün kaldı sayacından detayları görebilirsiniz.

Seçimlerin arşivine Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arşivi 2014 yılına kadar dayanmaktadır. Tüm seçimlerin detayları için siteyi detaylı olarak incelemeniz gerekmektedir.

2028 Seçimleri Ne Zaman Türkiye?

Türkiye’de 2028 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve onunla eş zamanlı olarak gerçekleşen genel seçimler, 7 Mayıs’ta yapılacak. Seçimlerin yenilenmesi ya da erken seçim kararı alınabilir. Bu gibi durumlarda değişen seçim tarihini buradan yine güncelleyeceğiz. Yukarıdaki seçim sayacı, 2028 seçime kaç gün kaldı onu göstermektedir. Şu anda 7 Mayıs 2028’e göre ayarlıdır.

Genel seçimde kimler seçilir?

Genel seçimde altı pozisyon için seçim olur. Bunlar;
-Cumhurbaşkanlığı (ulusal),
-Parlamento (ulusal),
-Belediye başkanlığı (yerel),
-İlçe belediye başkanlığı (yerel),
-İl veya belediye meclis üyeleri (yerel)
-Muhtarlar (yerel).

Erken Seçim Olacak mı?

Bu konuya dair bir tahminde bulunmak için henüz çok erken. Seçim yaklaştığında erken seçim yeniden gündeme gelecektir. Eğer erken seçim yapılması uygun görülürse ve karar alınırsa, seçim tarihi daha erkene alınacak ve belirlenen yeni tarihte Türkiye sandığa gidecektir.

Bu içeriğimizde 2028 seçime kaç gün kaldı sorusunu cevaplandırdık. Kurmuş olduğumuz sayaç, seçim tarihine yani 7 Mayıs 2028’e ayarlanmıştır. Tam olarak kaç gün, kaç saat ve kaç dakika kaldığını anlık olarak göstermektedir. İçeriğimiz hakkındaki görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınız bizim için çok değerlidir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 3
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir